معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از تفکیک آب شرب از آب بهداشتی پس از مشخص‌شدن نتایج پایلوت مشهد، در مناطق جنوبی کشور خبر داد.

حمیدرضا تشیعی با اشاره به این‌که پس از مشهد در مناطقی که به‌طور جدی مشکل آب داریم آب شرب از آب بهداشتی جدا می‌شود، گفت: پس از اجرای این طرح در پایلوت مشهد، پروژه جداسازی آب شرب از بهداشتی در مناطق جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، هرمزگان، خراسان جنوبی، بخش‌هایی از استان سمنان و اصفهان اجرا می‌شود.

تشیعی با اشــاره به این‌که مطالعات طرح مذکور در مشهد به پایان رسیده و به صورت پایلوت در منطقه‌ای از آن اجرا می‌شود، ادامه داد: اکنون کار را به‌صورت منسجم در یکی از مناطق پرتراکم مشهد آغاز کردیم و مطالعات آن در ابعاد اجتماعی، فرهنگی و فنی به اتمام رسیده است.

وی با اشاره به پایان مطالعات تفکیک آب شرب از بهداشتی در کلانشهرها ظرف یک‌سال آینده گفت: آب شرب را می‌توان از طریق ایستگاه‌های برداشت، شبکه‌ فروشگاهی و سوپرمارکت‌ها و ظروف ۲۰‌ لیتری تامین کرد که این موارد و نحوه تامین آب شرب در هر منطقه پس از پایان یافتن مطالعات مشخص می‌شود.

تشیعی در مورد آب توزیعی در شبکه پس از تفکیک آب شرب از بهداشتی گفت: در صورت اجرای این پروژه آب بهداشتی با قابلیت شرب از طریق شبکه توزیع می‌شود، بنابراین ممکن است طعم آب تغییر کند، اما آب توزیعی برای سلامت مضر نخواهد بود، ولــی باید توجه کرد در صورتی که آب بهداشتی از طریق شبکه توزیع شود، ممکن است لب‌ شور باشد و یقینا آب گوارا نیست.

وی در مورد پررنگ‌شدن پروژه آب کارتی در کلانشهرها نیز گفت: اکنون در قم ایستگاه‌های برداشت آب وجود دارد که با کارت آب را توزیع می‌کنند. ایستگاه‌های آب کارتی یکی از روش‌هایی است که می‌توان توزیع آب شرب را از طریق آن انجام داد.

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر این‌که در کشور بیشتر مناطق به‌دلیل ادامه ۱۳ سال خشکسالی با چالش کم‌آبی مواجه است، گفت: بیش از ۵۱۷ شهر کشور در مرحله تنش آبی است.