تصفیه طعم و بوی آب با فیلترهای کربن فعال
تصفیه طعم و بوی آب با فیلترهای کربن فعال
فیلترهای کربن فعال (که فیلترهای کربنی یا زغالی نیز نامیده میشوند) مشکلاتی رایج همچون طعم و بوی ناخوشایند و نیز کلر باقیمانده در آب را از بین میبرند. وقتیکه آب از میان فیلترهای کربنی عبور میکند، برخی از آلایندههای موجود در آب نیز جذب سطوح ذرات کربن میشوند. گزارش شده است که بهترین روش موجود برای حذف مواد شیمیایی خاص، همچون سموم شیمیایی باقیمانده در آب، فیلترهای کربن فعال هستند. مطالعات انجام شده نشان میدهند که روش جذب GACC (کربن فعال گرانولی) موثرترین روش برای حذف رادون نیز میباشد
محدودیت فیلترهای کربن فعال
فیلترهای کربنی نمیتوانند موادی همچون نیترات، باکتریها و فلزات سنگین را حذف کنند. در این فیلترها، نگرانی در مورد رشد باکتریهای مضر، همواره وجود دارد. با این حال، تحقیقات انجام شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده نشان میدهد که اگر از این فیلترها بهدرستی استفاده شود، باکتریهای موجود در آب بهدست آمده از این فیلترها، هیچ خطری برای سلامت انسان نخواهند داشت. البته برای احتیاط توصیه میشود که از این فیلترها در مواردی استفاده گردد که آب از نظر میکروبیولوژیکی هیچگونه مشکلی نداشته باشد
شستشو ، تعویض و نگهداری فیلتر های تصفیه آب
وجود برنامهی منظمی برای تعویض فیلترها ضروری میباشد، زیرا تشخیص عملکرد موثر فیلتر به آسانی میسر نیست. تکرار عملیات شستشوی فیلتر یا تعویض آن بستگی به سطح آلایندههای موجود در منبع آب، و کیفیت آبی دارد که از میان فیلتر عبور میکند.
همواره در منزلتان یک فیلتر اضافی داشته باشید تا در مواقع ضروری آن را تعویض کنید. طراحی فیلتر بر روی مقدار کارایی و عملکرد سیستم بسیار موثر است. همچنین میتوانید بهجای کربن گرانولی از کربن پودری و یا کربن بلاک نیز استفاده کنید. این نوع از فیلترها دارای مقدار کربن بیشتری هستند و میتوانند آب زیادتری را تصفیه نمایند
فیلتر کربن فعال آب از میان سیلندرهای داخلی و خارجی عبور کرده، سپس از میان الیاف سلولزی جاری میشود